CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Naar kaasboerderij Wezenspyk

Sinds 1981 wordt op boerderij Wezenspyk, op het 'oude land van Texel', kaas gemaakt.

Eigenaar Anton Witte: 'Kaas met een eigen smaak! De zoute wind die hier vaak waait maakt het gras dat de dieren eten droger en zouter. De dieren geven dat door aan de melk en dat proef je terug in de kaas. Dit is echt een ideaal gebied om kaas te maken. De traditie van het kaasmaken gaat op Texel dan ook al meer dan 500 jaar terug.' De rauwmelkse schapenkaas van Wezenspyk is door Slow Food opgenomen in de 'Ark van de Smaak'.

Je kunt de winkel, kaasmakerij en stal bezoeken en in het seizoen kun je ook kalfjes aaien. Openingstijden: van 1 april t/m 31 oktober op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17 uur. Van 1 november tot en met 31 maart op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 17 uur. Op dinsdag- en vrijdagmiddag om 14.00 uur zijn er rondleidingen en in juli en augustus ook op donderdagmiddag 14.00 uur.

Kijk voor de details op www.wezenspyk.nl.

Hoornderweg 29 (vanaf Den Hoorn richting Den Burg) • info@wezenspyk.nl

 

 

TOP